Tuesday, September 11, 2007

Levonós hívő

Egy személygépkocsi szabájtalanul vált sávot. Elébe vág, és lasításra kényszerít egy szabályosan haladó mikrobuszt. A mikrobusz hölgyvezetője nem hagyja annyiban, gyorsan leereszti a vezető felőli ablakot és a balkezével beint az előtte haladónak. Egy nagyon csúnya szónak a nemzetközileg ismert jelét mutatja az újával és kiabál is valamit. A mikrobusz mögött haladó rendőrjárőr látja a jelenetet. Pillanatokkal a történtek előtt, a rendőr még azzal van elfoglalva, hogy érdeklődéssel olvasgatja a mikrobusz hátuljára ragasztott levonók szövegét. Az egyik leg frappánsabb levonón, ez olvasható: Az én főnököm egy zsidó ácsmester! E mellett van még négy másik is olyan, hogy: Jézus szeret téged! No meg a metál színű, hologramos halacska-jel és benne egy kereszt. És még kettő, ezekhez hasonló.
Amint a csúnya jelenet lepörög, a rendőrautó bevillog és megállásra inti a mikrobuszt. A rendőr kiszáll az autóból és határozott léptekkel közeledik a mikrobuszhoz. A középkorú hölgyvezető leengedett ablakkal, kezeit a kormánykeréken tartva várakozik. A rendőr odaérve, egy gyors rutinmozdulattal átnyul a leengedett ablakon, és a kezében lévő bilincset rákattintja a hölgy bal csuklójára. A hölgy megijed, kiabálni kezd, kikéri magának. A rendőr válaszol:
-Nézze hölgyem! Én láttam az autó hátulján a levonókat, és láttam azt is, ahogy maga beintett. Ezek után egyetlen dologra gondolhatok. Ez egy lopott gépjármű!

Nem a gépjármű volt lopott a fenti történetben. A vezetőjével volt a baj, mert a kersztyénségét csak az autójára ragasztott levonókban élte meg. Nevezhetnénk a hölgyet levonós hívőnek. De vajon csak őt? Az az érzésem, hogy sok levonós hívő űl manapság az imaházak padjaiban.
Félbe maradt.. hamarosan folytatom!

No comments: