Thursday, November 6, 2008

Lehetőségek hazája

Túl az Óperencián elnökválasztás volt. Az elmúlt másfél-kétéves kampány izgalmasabb volt, mint maga a választás. Keresztyén körökben néha elhangzott az a figyelmeztetés, hogy a FoxNews-t kell nézni ha az igazságot akarom hallani. A CNN-t semmiképpen ne nézzem, mert azok hazudnak. Néztem mindakettőt felváltva. Az egyik többet hazudott, mint a másik. Most nem mondom meg, hogy a kettő közül melyik hazudott többet és nagyobbat. Végül rájöttem, hogy ezt a választást a média nyerte meg. Sőt, amilyen primitívek tudunk lenni néha, végig észre se vettük, hogy a média mennyire tudta manipulálni a döntésünket.

A nyertes Barack Obama, remélem, jól írtam le a nevét. Az elnöki ciklus végére mindenki megtanulja ezt a nevet, ha megérjük. Amit elmondhatok róla: - kiváló szónok. Még senkit nem láttam, aki ennyire képes fókuszálni, ennyire higgadt, ennyire jól tud kommunikálni. Karizmája van ennek az embernek, el kell ismerni! Olyan Orbán Viktor típus. Ért a különböző korosztályok nyelvén és érti a problémáikat. Az már más kérdés, hogy tud-e segíteni majd. Most, azt gondolom, az a dolgunk, nekünk keresztyéneknek, hogy imádkozzunk az új elnökért és a kormányért. Ezt Isten igéje helyezi a szívünkre. Előlegezzünk bizalmat neki. Idő kell, hogy beérjenek a gyümölcsök. Ma még nem mondhatjuk, hogy rossz vagy jó elnök Barack Obama. Gyümölcseiről ismerszik meg a fa.

Amerika, Amerika! Ilyen névvel, ilyen bőrszínnel, ilyen háttérrel a világ első emberévé lenni - ez is csak itt történhet meg - a lehetőségek hazájában.

4 comments:

Kiss Judit said...

Mi is követtük, hogyan zajlanak az események nálatok.
Itt is választások lesznek hamarosan. Isten könyörüljön a mi országunkon.
jutka.

Kiss Judit said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Udvozlom a nevtelenseggel kapcsoltos megjegyzesedet mert az h valaki nem meri felvallani a nevet valoszinu h valami oka van(mint megfelemlites).
amugy engemn is janosnak hivank.

Anonymous said...

János, arra bátorítóm magam és téged is, sőt mindenkit, hogy ne féljünk senkitől. Gondolkodjunk szabadon, ne féljünk megkérdőjelezni a vallási sztereotípiákat, ne fogadjunk el semmit, csak azért mert tekintettel vagyunk az illető státuszára, a (mert ha ő mondja, biztos igaz) alapon.
Az évszázadok során sok téveszmét nyomtak már le az emberek torkán, szószékről is.
Egyébként most olvasom Dietrich Bonhoeffer-től a Tanítványság ára, című könyvét. Minden hívő ember el kellene, hogy olvassa ezt a könyvet. A szerzője mártírhalált halt a hitleri uralom alatt.
Még két kedvenc íróm van, akitől sokat tanultam. John Wesley és Charles G. Finney. Olyan emberek voltak, akik nem féltek senkitől és semmitől, mert teljesen halálba adták önmagukat, hogy csak az Úr Jézusnak éljenek.
Egyszóval, ne féljünk senkitől!
Lukács János, lp.