Tuesday, April 26, 2011

Bizalmatlanság

Egy vezető akkor tud irányt mutatni, vezetni ha a ráfigyelők bíznak benne. Amikor nincs bizalom, belép az előítélet, a pletyka, a rosszhiszeműség, rosszhír terjesztése. A vezető szolgálata lehetetlenné válik.
A bizalomvesztés létrejöhet a vezető hibájából. A tapasztalat azt mutatja, hogy az elvesztett bizalmat nehezen lehet visszaépíteni.
A bizalomvesztés létrejöhet abból fakadóan is, hogy valaki nagyobb akar lenni, és elsőbbségre tör. Ilyen esetben a rosszhír terjesztése generálja a bizalomvesztést, és nem fordítva. A vezető szolgálata nagyon nehézzé válik így. A leg biblikusabb magatartás ilyenkor a csendben maradás, és ha lehetséges, a szolgálat folytatása.
Mózesről van feljegyezve, a világtörténelem egyik legnagyobb vezetőjéről, hogy amikor nyilvánosan próbálták lejáratni, és a népben bizalmatlanságot elhinteni ellene, ő arcra borult a gyülekezet előtt, letette a szolgálatát az Úr kezébe, és várt mindaddig, amig Isten nem lépett az ő érdekében.
Azt gondolom, ez az egyetlen helyes dolog, amit ilyenkor tenni lehet. Készen állni arra, hogy elengedj mindent, és odavesd az életedet az Úr kezébe. Ilyenkor derül ki, hogy maga az Úr indította fel a Diotrefészeket az ő szolgája ellen azért, hogy félretegye az útból, vagy az csupán egy emberi próbálkozás volt, aminek az Úr véget fog vetni.
Engedd, hogy Istené lehessen az utolsó szó, egyébként is mindíg az övé lesz az utolsó szó. Az ő neve legyen áldott. Ámen!

1 comment:

mony said...

Tetszik a blogod. Az en velemenyem az, hogy 1-2 kepel szinezheted az oldalt. Tetszenek amiket irsz. Nekem 2 blogom van. Az egyik a zenes amire irtal, a masik meg ez http://mylife-mony.blogspot.com/. Ezt azert is emlitem meg mert 1:en is kereme a velemenyed erol a blogomrol, 2: az utolso elotti bejegyzesedhez talal a versem, amit felraktam a blogomra.