Saturday, April 4, 2009

Paul Washer

Ezt hallgasd meg!

8 comments:

Zsolt said...

A napokban hallgattam egy 2002-es ifjúsági konferencián mondott prédikációját, nekem tetszett az igei megalapozottsága. Itt beszerezhető http://www.hcmissions.org/about/faq/paul_washer Az általa képviselt tanítást én Bibliailag megalapozottnak tartom - bár kálvinista.

Anonymous said...

Kedves Zsolt.
Azt gondolom, hogy kálvinista vagy nem, ez az ember ismeri az Urat, világosan prédikálja az evangéliumot és Isten szemszögéből látja a mai evangéliumi felekezetek elhajlásait. Megtérés és újjászületés szükségességét hirdeti, és meg is magyarázza világosan, hogy az mit jelent, az hogy néz ki és ha valaki átélte, annak hogyan kell a továbbiakban kinézni.
A lelkem mélyén kerestem ezt az embert mind idáig. Már azt gondoltam, hogy az utolsó ilyen embertípus meghalt, John Wesley-el együtt, vagy mondhatnám Charles Finney-t is, vagy Dietrich Bonhoeffer-t is, és még sok más hasonló lelkületű akár puritánt, akár újabb kori látót.
Hála az Úrnak, van Amerikának is reménye, ha az Úr ilyen embereket támaszt ebben a nemzedékben.

Maria said...

Kedves Zsolt,
Szeretnem ontol megkerdezni,hogy mi modon tudnam Paul Washer irasait magyar nyelven elolvasni, vagy a tanitasait meghallgatni.Nemreg ota elek amerikaban(Ohio) es csak keveset ertek angolul.Jo par honapja rendszeresen olvasom Lukacs Janos blogjat es az irasaira reagalo commenteket,amit jo dolognak tartok mert ugy gondolom sokunk szamara tanulsagos lehet.Elnezest kerek,hogy en itt most nem commentet irtam hanem egy keressel voltam,de nem tudok mashonnan segitseget kerni,raadasul itt olvastam eloszor Paul Washer-rol velemenyt.valaszat elore is koszonom,Maria.

Anonymous said...

Kedves Mária.

Meg találtam Paul David Washer egyik igehirdetését a YuTube-on magyar szöveggel.
Sok áldást kívánok.
Itt a link: http://video.google.com/videoplay?docid=-6218113481851020065
Be kell másolni a letöltő ablakba és beindul.

Üdvözlettel,
Lukács János.

S.B.SANYI said...

HÁÁÁT EMBEREK !

MEGHALGATTAM "A SOKKOLÓ ÜZENETET "ÉS TÖBBEK KÖZÖTT AZ JUTOTT ESZEMBE ,EZ AZ EMBER NEM ÚGY TANIT MINT AZ IRÁSTUDOK,HANEM HATALOMMAL.
A BIZONYSÁGA IS EGYÉRTELMŰ,LÁSD A : "SEMMIKET VÁLASZTOTTA ISTEN ,HOGY A VALAMIKET MEGSZÉGYENITSE"valahol Rom ?
tehát 100 szónak is 1 a vége :
V I S S Z A K E L L T É R N I A Z Ú R H O Z K E D V E S E K L É Z S I A !! ! !!! ! ! ! ! ! !4

Anonymous said...

van Sándor,
Úgy van, Ámen!

Anonymous said...

Kedves Zsolt! Az üzenete nem annak ellenére ütős, hogy Kálvinista, hanem éppen azért mert szíve mélyéig Kálvinista, azaz hiszi, hogy a Bibliában leírtak igazak, és azokat hirdetni kell!

Anonymous said...

Nem az számít, hogy ki milyen címkét képvisel, hanem az hogy mi van benne. Nekem nagyon tetszik, hogy igenis van valaki, vagy valakik akik képviselik Isten országát. Amint megnéztem és hallgattam több magyarul feliratozott videóját, lefolyt a könnyem. Az előadása erőteljes és ugyanakkor tele van szeretettel és tisztelettel, nincs semmi bántó benne, csak a szomorú valóság. Éppen ezért elhatároztam, hogy a gyülekezetben szinkronizálni fogjuk tanításait, hogy sok kedves testvéremnek építésére és áldására legyen. A szinkronizált verziók letőlthetőek lesznek, a wwww.segitseg.ro -n. Üdvözlettel Sanyika.